Blogokos

Blogokos

Hogyan utazzunk? Tippek - trükkök blogokon

2016. december 03. - sabarni


travelling-1024x576.jpgJelenlegi posztunkban egy kicsit az utazással foglalkozó blogokat vesszük górcső alá. Azt próbálom körüljárni, hogy hazai viszonylatban mik azok a legfőbb oldalak, ahol utazással kapcsolatos tartalmat fogyaszthatunk online.

Alapvetően a hagyományosabbnak felfogható írott blogok, és a jelenleg divatos videóbologok, vlogok is foglalkoznak utazással. A magyar utazós blogszcéna megkerülhetetlen bástyája az utazómajom.hu, ahol a különböző gyönyörű eldugott helyek bemutatása is főszerepet kap, valamint tippeket trükköket oszt meg velünk a blogoló a saját utazásai során szerzett tapasztalatából. Megtudhatjuk, melyik bankkártyát érdemes használni utazások során, milyen kedvezményekre tehetünk szert, és mire kell odafigyelnünk egy-egy desztináció meglátogatása során.

Utazós Blogok

Az utazómajom lassan túlnő blog mivoltán, egy branddé alakul, ami egyet jelent az olcsó utazási lehetőségekkel. Kapunk az oldaltól olcsó szállásfoglaló és szállás árösszehasonlító oldalt, valamint napró.-napra ajánlatokat a Facebook-on kedvezményes utazási lehetőségekről.

A másik ikonikus alakja az utazós blogoknak a wanderlust.hu. Alapvetően Komjáti Viki és Zohó Norbi kalandozásait ismerhetjük meg az oldal követése során, megfűszerezve a történeteket remek képekkel, mellyel igyekszik visszaadni utazásaik során szerzett élményeiket, és szemünk elé tárni a bejárt helyek rejtette szépségeket. A blogon egyébként a szokásosnak tekinthető tartalmon túl interjúkat is olvashatunk más utazókkal, és tanácsokat az utazásainkhoz, valamint inspirációt is meríthetünk, miért is jó néha elutazni.

A harmadik utazással kapcsolatos blog, melyet jelen blogposzt kereteiben megemlítek, a backpacker.hu. Bori magát digitális nomádként aposztrofálja, számára az utazás rendkívül fontos, mondhatni a lételeme, viszont emellett munkáját sem adja fel. Vállalkozást vezet, út közben dolgozik, számára rendkívül fontos, hogy útközben is a világhálón legyen, és onnan intézze a napi teendőit. Blogjában a bejárt helyeken túl azt is megmutatja, hogyan lehetséges ezt a két, általában egymást kizáró tevékenységet mégis összeegyeztetni.

stranded_main.jpg

Utazós Vlogok

Az írott blogokon túl a vlogok is foglalkoznak az utazás témájával. Hazai viszonylatban érdemes megemlíteni a Hollywood News Agency létrehozása által népszerűvé vált Szirmai Gergő nemrég indult utazós blogját, az AFK légiót. A légió alapvetően Gergő utazásaiból építkezik, ahol egy-egy kiruccanás egy többrészes minisorozatként jelenik meg a youtube közösség számára, ahol Gergő a helyi sajátosságok mellett annak kultúráját és atmoszféráját is igyekszik átadni.

Az egy nap a városban blog szerzője és alapítója Magyarósi Csaba is nemrég indította el saját utazós youtube csatornáját, az Útont. A csatorna egyébként hűen az eredeti írott blog címéhez sok olyan videót tartalmaz, hogy mit érdemes megnézni európai nagyvárosokban, abban az esetben, ha csak egyetlen napunk van a turistáskodásra.

Az egyes tartalmakhoz az alábbi linken tudtok hozzáférni:

http://utazomajom.hu/

http://wanderlust.hu/

http://www.backpacker.hu/

https://www.youtube.com/channel/UC4IW7JBJtOJ8zkIpzg31NwQ

https://www.youtube.com/channel/UCRNuWbcUIrAzkZKE6t_nOXw

A bejegyzés trackback címe:

https://blogokos.blog.hu/api/trackback/id/tr2312013524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása